Krompir salata s rotkvicama

SPECIJALITET SKANDINAVSKE KUHINJE

Ova salata se može servirati uz sve vrste mesa. Može se pripremiti i dan ranije i držati u frižideru.

Kako brzo oguliti kuhani krompir

Sastojci

500 g krompira

veza rotkvica

3 kašike kiselog mlijeka ili jogurta

1 kašičica senfa

so i biber po ukusu

veza peršuna

Priprema

1. Krompir skuhajte i oljuštite i nasjecite na kockiceOva salata se moze servirati uz sve vrste mesa. Moze se pripremiti i dan ranije i drzati u frizideru. Ocjedite i ostavite da se ohladi.

2. Pomješajte kiselo mlijeko ili jogurt sa senfom, posolite i pobiberite, pa prelijte preko krompira i dobro promiješajte.

3. Rotkvice nasjecite na tanke kriške i umješajte u salatu.

4. Pospite nasjeckanim peršunom

Po želji možete dodati i svježe krastavce.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš news letter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

error: Content is protected !!